Το Spiedotto είναι η ιδανική ψησταριά για το ψητοπωλείο, την ταβέρνα και όλους εκείνους τους καταστηματάρχες που θέλουν να ψήσουν κρέας, ψάρι, θαλλασινά, λαχανικά, φρούτα, παλαιωμένα ή καπνιστά τυριά, καλαμπόκι, λουκάνικα, hot dog, και διάφορα άλλα. Η Spiedotto είναι η κάθετη ψησταριά για σουβλάκια: Καθολική, με διπλή περιστροφή, παρέχεται με δύο αντιστάσεις υπερύθρων που δουλεύουν ανεξάρτητα με σκληρυμένο, καμπυλωτό κρύσταλλο, (κρύσταλλο προστασίας), ανοιγόμενα πλαϊνά με πόρτες και χοάνη εξαγωγής, σύμφωνα με τα πατενταρισμένα πρότυπα HACCP. Η ψησταριά Spiedotto έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορούμε να εισάγουμε και να εξάγουμε τα σουβλάκια από την πλευρά του χειριστή, περιστρέφοντάς τα, σύμφωνα με την πλευρά που απαιτείται ο χειρισμός (πατενταρισμένο σύστημα). Το καθολικά πατενταρισμένο σύστημα της σχάρας για σουβλάκια μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλα τα μεγέθη από σουβλάκια σε μήκος και πλάτος, ακόμα και στην βιομηχανική παραγωγή και με ξύλινο και με inox σουβλάκι. Το Spiedotto, παρά το μικρό του μέγεθος, έχει την δυνατότητα να ψήσει εως 23 μεγάλου μεγέθους σουβλάκια και 46 μικρότερα, ανά παρτίδα, με πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Οι υπέρυθρες επιτρέπουν ένα γρήγορο και ομοιόμορφο ψήσιμο στα σουβλάκια, ενώ η ρυθμιζόμενη και διαφοροποιημένη θερμοκρασία επιτρέπει την ίδια στιγμή επιτραπέζια ψησταριά με εσωτερικό φωτισμό, για να προσελκύσει πελάτες με τα "φώτα της ψησταριάς" ακόμα και αν η ψησταριά είναι ανενεργή.